Arkiverat material


En inspelning som Arnkjell Engtröe och jag gjorde med en Zoom R16 i Reinsvoll, Norge 2015
Annas visa med den fina jultexten. Annas visa


Trollhättan

Några bilder från Magnus Åbergs Gymnasiet, Trollhättan 10 jan.2015

Peter Liljedahl, Mikael Hultman, Beiron Hultman, John Carlsson
Magnus Sjöstrand, Göran Kjellberg, Frank Andresen, Anna Sjöstrand.

Här var det fart på låtarna vill jag lova.Några bilder från Åsebro Festplats 2012
Jan Bengtsson Femsjö

Läs som PDF fil. Artikel från Hallandsposten

Några bilder från Hanatorps Camping 2011Arkiverat 2010

Det fina kortet kortet kommer från Solweig Nordlander Gtb. dK
Mycket ledsamt kan meddelas att Marita Nöjd gick bort den 13 nov.2011


Skvallerrutan "Jannes specialblogg" Laddar för spelningar onsdag och torsdag morgon gökotta i Påvelundsstugan med Spelmansgillet. Snart bär det iväg till Ulricehamn.
Rolf Hermansson "Kikåsarn" begravs den 29 maj, Kikås kapell.
Hört på byn att den nya influensan inte får kallas svininfluensa, så föll tanken på att spela Grisesnoa som botemedel mot den. Har annars märkt att det fungerar bra med dragspel mot hårdrockare. Det låter väl för snällt i deras öron med sköna harmonier och musik där man hör varenda ton. Jovisst finns det väl låtar som går att lyssna på men i allt för stor utsträckning ljudmatta som skulle knäcka viket oljud som helst i en fabrik där man riktar ståltankar. Nu får jag det nog hett om öronen men å andra sidan läser de inte sån här skit. Slutbloggat för idag. sönd.3 maj. Klantade mig i går med datum vid uppdat.
Kolla senaste länken.


Det kom ett trevligt mail med en adress till You Tube.
En vals som heter Granövalsen av Ulf Ersmark. Låten är nyskriven och Håkan Andersson, lärare på Musikhögskolan i Malmö och proffessionell dragspelare, har spelat in. Vill slå ett slag för svensk musik tillsammans med bilder från vackra Stockholms skärgård. Se och lyssna på You Tube Noter och mera info. finns på Wasa Music


Dragspelsprofilen Maja Adamsson


Maja är en av våra dragspelare som blev kändis med hela Svenska folket i samband med att hon var med i tv programmet På Kvällskvisten. Efter det blev hon eftertraktad i både radio och tv när det gällde visor och skillingtryck. Radio Halland har varit en av de medier som gjort ett antal reportage och inspelningar. Vuxenskolan har haft Maja som kursledare för Schlagers och visor. Hon spelar ofta för föreningar, fester och olika arrangemang


Minna Weurlander Accordeon, Ny skiva ute nu.

Minnas hemsida
Så tyckte pressen:

"Offensivt och eftertänksamt; intensivt pulserande spel hela vägen."
"Det mest uppseendeväckande med Minna Weurlanders spel är inte hennes tekniska briljans, utan den känslomässiga satsningen." -Sydsvenska Dagbladet (A. Agrell)


Det kom ett meddelande från Lars Jerrhag

Hej Janne ! Trevlig hemsida…men jag förstår den börjar bli trång…..

Jag har fått ett antal förfrågningar från dragspelsklubbar runt om i landet angående min vals "Vindarnas stad" som också används flitigt som gillesdans med koreografi av

Birgitta Linnersjö, Karlskrona. Nu har jag äntligen kommit till skott och lyckats få den förlagd som dragspelsnoter på LEMA musikförlag, Vetevägen 24, 69141 Karlskoga, Tel 0586 35717 Fax 0586 39920….. Själv är jag en "gammal" trubadur med gitarr som råkat skriva en vals som fallit ett antal dragspelare och dansare på läppen….Jättekul !

Nåväl…jag vet inte om det är förmätet att be dig lägga ut uppgiften var noterna kan köpas på din förträffliga hemsida…jag förmodar att den besöks flitigt av dragspelare…

Med fortfarande vintriga hälsningar från Blekinge Dagen för Vårdagsjämningen

Lars Jerrhag

Vi önskar Lars fortsatt lycka till med låtskrivandet!


Efterlysning kassett GMC 7916 Lillsjösvängen av Lill-Nickes.
Lars-Gunnar Blom har meddelat att han fått tag på kassetten.


Lite info om hemsidan.

Har plockat fram gammalt material och lite nytt som kommit via kontakter genom hemsidan och från vänner. Har också lagt en kopia av den gamla hemsidan på Dragspelare.nu så den går uppdatera vidare. För att skilja dem åt är den i grå färgton. Den gamla sidan "Jannes Dragspelssida" finns kvar på www.bostream.nu/janne.friberg men kan inte uppdateras p.g.a. utrymmesbrist (20Mb)
Den kan ha en fördel för modemsurfare med lite mindre storlek på bildfiler mm.


Inom kort (tror alltid att det finns mer tid i morgon)
ungefär så ser en hemsidesknackares liv ut.

Träffat mycket trevligt folk och fått många nya spelkompisar runt om i västsverige. Göteborgs Spelmansgille har äntligen haft en uppåtgående trend och ökat sitt medlemsantal men behöver fler medlemmar. Är det någon som har lust att prova på folkmusik men även många populära låtar så hör av er. Bas eller gitarr vore en dröm för oss då vi ofta saknar komp. under våra spelningar och träningskvällar.

Rolfsågänget med John Carlsson och träningsplats Motorklubben i Hanhals är också ett av de ställen jag håller till. Det är ett härligt gäng på upp till 15 pers. som träffas och spelar låtar efter önskemål. Jularbo, Sölve Strand, Allan Eriksson, Andrew Walter, Taube, Dahlström, Paul Johansson och många fler spelas varje träningskväll.

Foton från dessa spelningar kommer så småningom att finnas på hemsidan.

Sidan uppdaterad 01-01-2017

.

..


En av våra kära dragspelare har gått bort.
Olav Lynnerup *23 april 1926 död 13 november 2012.
Han var bosatt i Mölndal och Lerum.
Fotot taget 29/10 2005 i Backa kulturhus.Fiskehamnens Dag i Göteborg
Här sitter Alf Johansson och spelar västkustska låtar.31 aug.-07

..

..

..

..

..

..

Webbansvarig Jan-Erik "Janne" Friberg