Välkommen till det sista inlägget om Svenska Ryggföreningen, RYFS, StockholmRygginformationen är tyvärr stängd för gott. Detta inlägg är det absolut sista från min sida.

Informationen på nedanstånende blogspot är helt uppåt väggarna galet. Se länk nedan.
Men vad kan man förvänta sig efter 15 års bluffmakeri !

Dokumentation finns på hur hanteringen av försök till lokalföreningar i Ryfs har gått till.
Avhoppen kom snabbt då den ekonomiska biten inte fungerade. Utbetalningar skedde först efter 1 år och alla utlägg för lokalhyra, porto, papper och nödvändiga kostnader för lokalföreningen fick man ligga ute med privat då medlemsavgifterna gick till Stockholm. Malmö lade ner sitt föreningsbildande innan den kom så långt.
Kontaktpersoner runt om i landet hoppade av. Göteborg var den enda lokalförening som växte och hade runt 100 medlemmar. Tror jag har kvar listan någostans som bevismaterial men av hänsyn till personerna lägger jag inte ut dem.

Efter två år beslutades det att vi skulle bilda en egen förening i Göteborg och så skedde. Jag var inte så aktiv i den nya föreningen då jag fick en stor operation vid den tiden och var ganska svag under några år. Kuppen som Nyberg talar om var att vi bildade egen förening utan att tala om det för honom viket inte var populärt. Eftersom vi inte fick någon insyn i huvudföreningens räkenskaper vid årsmöten vi besökte i Stockholm och Norrköping så ansåg vi att vår ekonomi var den nya föreningens ensak.

Nyberg har blivit motarbetad genom information till personer som var med på hemsidor utan deras vetskap och att han då fick ta emot ilskna samtal från dem. Någon gammal hemsida om sponsring av Ryfs fanns där de namngivna inte var kvar i Ryfs. Efter några samtal var de angelägna om att även den sidan var borttagen. Bild finns kvar på denna om intresse finns att se om jag har rätt eller fel !


Att detta skulle var förtal har jag svårt att tro. Jag har stor empati för alla människor med värk och rygg, nack problem. Men att de ska betala för något som inte är rätt skött tycker jag inte om. Ett lätt räkneexempel 10.000 tals medlemmar. är ca: 3 - 4 milj. Kommentar är överflödig. Det är bekvämt att mörka ekonomin och inte skicka årsredovisning. Jag har då inte fått någon de år jag var med som ok medlem. Att jag inte får se någon senare är väl normalt men det finns vänner i föreningen som inte har sett den. Några har betalat bara för att följa hanteringen.
Vid ett tillfälle erbjöd jag mig via kontakter att trycka upp ryggtidningen till ett bättre pris men Nyberg backade av någon anledning. Av insynsskäl ? Antal medlemmar har alltid varit en het potatis även omsättningen på dem.

Jag kan också intyga att jag arbetade 110% med Ryggföreningen den tid jag var aktiv och fick mycket beröm för det. Blev även varnad av många tidigare medlemmar men trodde på Christer Nyberg vid den tiden. Att ta över Stockholm var inte något intresse för oss i Göteborg, det var något nytt efter senaste inlägget.

Det har gått väl ett halvår sedan jag var inne på Nybergs blogspot så jag är sent ute men vill gärna lägga denna sista kommentar så inte alla människor tror att jag är en knäppgök eller totalt galen. Det enda som retat mig de sista åren är att Nyberg gått under jorden med sin vistelseort och personuppgifter. I dag kan man köpa sig fri om man är i rätt position.

Adjö herr Nyberg

Läs och få ett gott skratt.

Elller anse Janne Friberg som förtalsperson, knäppgök och totalt samhällsfarlig.


Webb Jan-Erik "Janne" Friberg.