Sidan uppdaterad 02.01.2017

 

Lyssna på dragspelsmusik, mp3 filer och finn noter på nätet.


Magnus Sjöstrand

Magnus fick jag kontakt med via Skype och sedan har det fortsatt med utbyte av datatips, musik och dragspelssnack. Magnus far, Gert Sjöstrand har jag känt som en välbekant skicklig dragspelare och en och annan låt har vi väl spelat genom åren. Gert spelar i Kode dragspelsklubb.
Magnus berättade att han kunde sätta sig och komponera en låt så där bara rätt av och skickade över fil för avlyssning. Det har blivit rätt många sedan i hösten -06. Nu har vi lagt lagt ut demo av några stycken så fler kan lyssna och ta del del av dem. Midsommarvalsen blev snabbt populär och spelas redan av Kode Dk m.fl. Text och musik kommer senare att läggs ut på ny mp3 fil.
Anna och Magnus spelar avancerad dragspelsmusik och tränar även på Accordeon. Passa på att lyssna på dem när tillfälle ges. Ulricehamnsstämman är en av de platser de brukar besöka.

Lyssna på Magnus på Myspace


Lyssna på Magnus på Soundcloud


Anna och Magnus Sjöstrand, Lyssa på några mp3 låtar nedan.


Dallape no2 (från dec. 2014)

Nyårsvaka (från dec.2014)

Midsommarvals Demo av Magnus
Latina Accordion Demo av Magnus
Skogshuggaren Demo av Magnus
Annas Polka Demo av Magnus
Spring Mazurka Demo av Magnus

Remix-music-paint-with-violin


Noter mm.
Notprogram, Mp3program

MP3 Program

"Wavepad Sound Editor"
Kanonbra program som du lätt kan göra mp3 filer från cd. Wave programmet är mycket bra att redigera musikfiler med. Klippa, kopiera eller fade ut t.ex. Helt klart prisvärt och ett program att rekomendera. Nackdelen är att det installeras en radda men program men om man ej aktiverar dem så fungerar det bra.
Webbansvarig Jan-Erik "Janne" Friberg